Suomalaisen mediataiteen ensimmäinen vuosisata -antologia julkaistaan 22.8.

Tervetuloa Suomalaisen mediataiteen ensimmäinen vuosisata -antologia julkistustilaisuuteen Kiasma-teatteriin 22.8.2023 kello 15!

Suomalaisen mediataiteen ensimmäinen vuosisata -antologia on ensimmäinen kattava esitys Suomen mediataiteen monialaisesta kentästä. Teos kartoittaa mediataiteen historiaa alkaen varhaisista kokeilijoista ja keksijöistä 1900-luvun alkupuolella. Mediataiteen lajeista esillä ovat muun muassa video-, valo- ja äänitaide, elektroninen kirjallisuus, digitaalinen ja vuorovaikutteinen taide sekä biotaide. Teoksen ovat toimittaneet Heidi Tikka, Petri Kuljuntausta, Tytti Rantanen ja Minna Tarkka.

Antologian teemaluvut tarkastelevat mediataiteen käytäntöjä ja rakenteita, jotka muotoutuvat vuorovaikutuksessa kulttuurin, teknologian, yhteiskunnan ja ekologian muutosten kanssa. Historiallinen tarkastelu tuo esiin unohdettuja tekijöitä ja arvioi alan kulttuurikeskusteluja eri aikakausilla. Kronologinen aikajana taltioi alan merkittävät tapahtumat ja ilmiöt. Runsaasti kuvitettu teos esittelee yli 150 taiteilijan teoksia.

Julkistustilaisuudessa kirjan toimittajat esittelevät teosta ja sen tarjoamia näkymiä suomalaisen mediataiteen maisemaan. Kirjan kirjoittajina on yli 30 alan asiantuntijaa.

Teoksen on tuottanut Suomen Mediataideverkosto ry, päärahoittaja on Koneen säätiö ja julkaisija on Kustannusosakeyhtiö Parvs.

Kustannusosakeyhtiö Parvs logo.

Teos on osa MEHI – Mediataiteen historia Suomessa -hanketta, jota tukevat myös AVEK, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Oskar Öflundin säätiö , Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden.

Mediataideverkoston rahoittajat.

MEHI on Suomen Mediataideverkoston, AV-arkin, m-cultin, Mediakulttuuriyhdistys MUUn, Poike Production, Suomen biotaiteen seuran ja Suomen valotaiteen seura FLASHin yhteishanke 2021–2023.

MEHI-konsortion logot.

Tapahtuman FB-kutsu: https://www.facebook.com/events/254561360759620

Tilaisuus on ensisijaisesti suomenkielinen.

Ei striimausta, ei ennakkoilmoittautumista.