Materiaalipankki 

Susanna Ånäsin esitys
Kuvien vieminen Wikimedia Commonsiin

Tekijänoikeus suojaa jokaista teosta. Se antaa tekijälle yksinoikeuden hyötyä teoksestaan taloudellisesti ja takaa tekijän moraalisen oikeudet, mm. tulla nimetyksi teoksen tekijänä. Mediataiteilija voi lisensoida avoimesti teosta edustavan tunnistekuvan, vaikka itse taideteoksen tekijänoikeudet säilyvät muuttumattomina. Lisensointi koskee tällöin vain kuvaa, ei koko teosta.

Avoimen tiedon asiantuntija Susanna Ånäsin kokoama tietopaketti kertoo, mitä hyötyä avoimilla alustoilla julkaisemisesta on ja mitä siinä kannattaa huomioida.


Wikipaja 4.8.2022: Mediataiteen historia Wikipediaan

Wikipaja on suunnattu mediataiteilijoille, mediataideorganisaatioille ja mediataiteen parissa työskenteleville sekä kaikille mediataiteesta kirjoittamisesta kiinnostuneille. Wikipajalle tavoitteena on, että jatkossa Wikipediasta löytyisi enemmän tietoa Suomen mediataiteesta!


Webinaari 14.6.2022: Mediataide ja metadata – luettelointi ja ontologiat

Webinaari on suunnattu mediataiteilijoille, mediataideorganisaatioille ja mediataiteen parissa työskenteleville. Tavoitteena on, että osallistujat saavat käytännön oppia ja uusia näkökulmia mediataideteoksia, mediataidetapahtumia ja taiteilijoita koskevan tiedon laadukkaaseen tallettamiseen.


Missä muodossa teosten ja tapahtumien tietoja kerätään MEHI-tietokantaan?

MEHI-tietokantaan kootaan tietoa mediataiteesta sellaisessa muodossa, että tieto on helposti löydettävissä, jatkokäytettävissä ja avattavissa eri alustoilla. Yhdenmukaisuus ja systemaattisuus ovat laadukkaan tiedonkeruun avaintekijöitä. Tiedonkeruun tueksi on luotu yhteinen, päivittyvä ja tarkentuva luettelointiohje. Ohje on luettavissa Google Docs -tiedostona, ja siihen voi lisätä kysymyksiä ja kommentteja. MEHI-hankkeen luettelointiohje perustuu museoalan standardeihin.