MEHI-hanke rekrytoi kaksi informaatikkoa.

Suomen mediataideverkosto.

Tule tekemään suomalaisen mediataiteen historiaa!

Suomen Mediataideverkosto käynnistää MEHI – Mediataiteen historia Suomessa -hankkeen 2021–2023. Hankkeessa luodaan mediataiteen tietokanta, laaditaan mediataiteen asiasanasto sekä kerätään ja luetteloidaan suomalaisen mediataiteen historiatietoa.

Etsimme hankkeeseen kahta informaatikkoa puolen vuoden projektityöhön:
– Informaatikko toimittamaan suomalaisen mediataiteen viitetietokantaa. Työ sisältää muun muassa kenttien määrittelyä, taulukkopohjien laadintaa sekä tiedon yhtenäistämistä ja syöttämistä tietokantaan. Tietokanta on kolmikielinen (fi-sve eng) ja se julkaistaan Kookos-kokoelmapalvelussa. Työn kesto on ensimmäisessä vaiheessa 6kk* ja sitä on mahdollista jatkaa. Työn suorituspaikka on taiteilijajärjestö MUU r.y. Helsingin Kaapelitehtaalla. 
– Informaatikko kokoamaan suomalaisen mediataiteen erityisontologia. Työ sisältää asiasanoitusta sisällönkuvailujen pohjalta sekä sanaston editoinnin ja linkittämisen osaksi Kansalliskirjaston ylläpitämää YSO-ontologiaa. Ontologia on kolmikielinen (fi-sve-eng) ja se julkaistaan finto.fi:ssä. Työn kesto on 6kk* ja sen suorituspaikka on Mediakulttuuriyhdistys m-cult ry Helsingin Vallilassa.

Sanasto- ja tietokantatyö edellyttävät informaatikoilta tarkkuutta ja johdonmukaisuutta. Hanketyössä vahvuuksia ovat kyky oikeasuhtaiseen itsenäiseen työskentelyyn ja vuorovaikutteiseen ongelmanratkaisuun. Informaatikot työskentelevät hankkeessa oman alansa asiantuntijoina, ja heidän odotetaan myös jakavan tietämystään muille.
Informaatikoiden tukena toimivat työn suorituspaikan henkilökunnan ohella MEHI-hankkeen asiantuntijaryhmä ja tuottaja. Tarjolla olevat tehtävät tarjoavat ainutlaatuisen kokemuksen yhden kulttuurialan tietoinfrastruktuurin luomisprosessista. Informaatikoiden työpanoksella on kauaskantoinen vaikutus suomalaisen mediataiteen luetteloinnille, arkistoinnille ja tutkimukselle.

Toivomme hakijoilta soveltuvaa korkeakoulutusta sekä kiinnostusta mediataiteeseen. Hankkeen kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti, joista edellytämme vähintään kahden sujuvaa hallintaa. Aiempi kokemus tietokannoista, asiasanastoista, finto.fi:stä ja Kookoksesta katsotaan eduksi.
MEHI-hanketta toteutetaan konsortiona MUU r.y.:n ja m-cult ry:n lisäksi myös muissa Suomen Mediataideverkoston jäsenjärjestöissä. 
Työsopimus voidaan tehdä päätoimisena tai osa-aikaisena, hakijoiden toiveista ja osaamiskokonaisuudesta riippuen. Palkka 2.950 euroa / kk. Palkka ja työsuhteen kesto voidaan hakijan toiveet huomioiden myös suhteuttaa osa-aikaisuuteen, jolloin työsuhde voi olla pidempi ja kuukausipalkka vastaavasti pienempi.

Työsuhde solmitaan mieluiten 1.9. tai 1.10. alkaen. Työhön perehdytys alkaa 1.9. ja 3.9. koulutustilaisuuksissa.

Haku on avoinna 1.8.2021 asti, mutta voimme kutsua kiinnostavia hakijoita haastatteluun jo aikaisemminkin. 
Vapaamuotoiset hakemukset, cv:t ja mahdolliset suosittelijan yhteystiedot toimitetaan yhtenä pdf-tiedostona sähköpostitse. Samasta osoitteesta voi tiedustella myös lisätietoja: suomenmediataideverkosto (at) gmail.com

Puhelintiedustelut: 1.7. ja 7.7. kello 10-15: 050 535 8916 / Tuuli Penttinen-Lampisuo, tuottaja.

MEHI-hanketta tukevat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa tehdään yhteistyötä muun muassa Kansallisgallerian, Kansalliskirjaston ja Museoliiton sekä Suomen Mediataideverkoston jäsenjärjestöjen kanssa.