Mediekonstens historia i framtiden -seminarium

Mediekonstens historia i framtiden -seminarium, foto Vesa Puhakka, bildhantering Anne VIrta.

Välkommen till det avslutande seminariet för projektet MEHI – Mediekonstens historia i Finland fredagen den 26 januari på MUU Helsingfors samtidskonstcentrum! Seminariets huvudtalare är fil.dr. Jussi Parikka, fil.dr. Riikka Niemelä och bild- och mediekonstnären Merja Puustinen.

Seminariet Mediekonstens historia i framtiden samlar och förmedlar mångsidig information och praktiska verktyg som samlats i MEHI-projektet, och blickar mot framtiden och undersöker mediekonstens plats som en del av forskning och konsthistoria.

Målet med dagen är att inspirera mediakonst och museiproffs att fortsätta historiskt arbete. På morgonens workshops kommer praxisen för mediekonstkatalogisering och konserveringsplanerna för mediekonstverken, ontologin för mediekonst och öppen licensiering av konstverk att presenteras. Ämnen för den forskningsinriktade eftermiddagen kommer att introduceras av bl.a. fil.dr. Jussi Parikka, fil.dr. Riikka Niemelä och bild- och mediekonstnären Merja Puustinen.

Det mer detaljerade programmet för seminariet kommer att uppdateras på denna sida i början av januari.

Välkommen!

Mediekonstens historia i framtiden -seminarium

  • Tid: Fre 26.1. från 10.00 till 17.00
  • Plats: MUU Helsinki Contemporary Art Center, Kaapelitehdas, Helsingfors
  • Språk: finska
  • Förfrågningar: tuuli (at) media-art-finland.fi
  • Inträde till evenemanget är gratis, men antalet platser är begränsat.

Artikelfoto: Vesa Puhakka / AV-arkki, bildbehandling: Anne Virta / Poike Productio.


Mediekonsthistoria i Finland,
under texten i MEHI-projektets logotyp finns ett digitalt penseldrag designat av Tuomo Tammenpää.

Seminariet är en del av projektet MEHI – Mediekonstens historia i Finland. Projektet MEHI finansierades av AVEK, Konestiftelsen, undervisnings- och kulturministeriet, Oskar Öflunds stiftelse, Suomen Kulttuurirahasto och Svenska kulturfonden.

Bidragsgivare.

I projektkonsortiet MEHI – Mediekonstens historia i Finland – 2021–2023 som leddes av Nätverket för mediakonst ingick Av-arkki rf, Mediakulturföreningen M-cult rf, MUU rf, Poike Productio Oy, Föreningen för biokonst i Finland rf och Föreningen för ljuskonst i Finland FLASH rf.

MEHI-konsortion logot.